torstai 20. tammikuuta 2022

Totuus

        MITÄ MINUN PITÄISI OLLA?

 

Eräs ystäväni tänään laittoi minulle viestiä. Viestissä hän kertoi että on satuttanut itseään tahallisesti. En tiedä miksi. Joten kirjoitin hänelle näin:

Näin perheenjäsenen menettäneellä, pakko sanoo että se mitä teet itsellesi sattuu muitakin kun sua. Se tuska jos kävis se pahin skenaario että olisit kylmänä. Miten se vaikuttaa ihmisiin jotka susta välittää, tai perheeseen. En syyllistä. Mutta jumalauta ku tekis vaa mieli halata. Ja sanoo että maailmassa ei oo mitää niin pahaa että pitäs itsensä tappaa.. ongelma ei oo yleensä yksin itsessä, vaan ympäristössä. Yritä pärjätä.

Ainoo asia mitä voin sanoo tsempeiksi: Jos joku asiaa vituttaa,aina on keino selvittää asia. Joko poistat elämästä, tai taistelet sen puolesta. Vaan siksi että sulla olis hyvä olla. Ja jos se tarkoittaa sitä että avaat suusi ja ”avaudut”, niin asiat alkaa kirkastuun jopa sulle. Joskus ihminen haluaa kuulla koko totuuden. Ei pelkästään pinta puolta. Joten Juulia nyt et säästele mitään. Laitat just niille ihmisille sen mielipiteen minkä oot halunnut sanoo jo pitkään. Puhdista itses totuudella. Totuudella kuka sä oot. Aina tuut saamaan apua arkisissa asioissa. Nyt olis sun aika loistaa sellasena kun sä oot.

 

Nyt laittaisin sen sivistyneesti, ihmiselle jolla on kovempi status kun oma ihmisyys.

: Näin perheenjäseneni menettäneellä, eli minulla, on pakko sanoa, että se mitä teet itsellesi, sattuu muitakin kuin sinua. Se tuska olisi suuri, jos menehtyisit. Miten se vaikuttaisi ihmisiin, jotka oletetusti sinusta välittää? Tai perheeseen? Minä en halunnut tuoda mielipidettäni syyllistettävästi esille. Koska minun tekisi mieli vain halata sinua. Ja sanoa: Tässä maailmassa ei ole mitään niin pahaa että pitäisi itsensä tappaa. Ongelma ei ole sinussa ainoastaan, se on myös ympäristössäsi. Yrittäisitkö vielä?

Voin ainoastaan sanoa sinulle nämä neuvot: Jos sinua ahdistaa/ärsyttää, aina on keino hoitaa asia. Yksinkertaisesti: poistat elämästä, tai taistelet sen puolesta.

Koska haluan että ymmärrät; Kaikkein tärkeintä on sinun onnellisuutesi. Ja jos se tarkoittaa sitä, että avaat sanaisen arkkusi, ja kerrot mielipiteesi asioista, jotka olet halunnut kertoa jo pitkään. Tämä voi olla sinulle juuri nyt hyväksi. Sinun pitäisi olla rehellinen itsellesi. Me ihmiset rakastamme totuutta. Ja joskus haluaisimme, että toinen ihminen kertoo koko totuuden, ei vain sen minkä haluamme kuulla.

 Joten kertoisitko sinulle läheisille ihmisille, juuri sen mitä ajattelet tällä hetkellä. Se voisi olla puhdistavaa sinulle, ja läheisimmillesi. Olisitko ystävällinen Juulia, että tänään annat tulla kaikki sinun mieltäsi mustuttaneet asiat. Kerro heille, kuka sinä olet. Kerro ajatuksesi. Se helpottaisi kaikkia. Ja etenkin sinua. Kerro totuus. Ole kiltti.

En tiedä, mutta toisesta voin aistia tunteen paremmin. Kiihkeämmin. Kumpi versio sinun mielestäsi tehoaisi sinuun, jos sinulla olisi epätoivoinen hetki elämässäsi?

 Nikolai Gen maalaus vuodelta 1890.


Voisin vannoa, että 100% totuus hajottaisi paljon. Ehkä kaiken. Mutta tekisikö se hyvää? Ehkä. Silloin sinun ei tarvitse elää omien haamuverkkojesi kanssa. Koska ihminen tekee oman elämänsä verkot. Joku oli lyhentänyt sen näin: Jos toinen ihminen tekee sinusta jatkuvasti surullisen, nosta vuokraa, ja potki hänet pois elämästäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämän peli

                  ELÄMÄN PELI   Kun kuulet elämän pelistä. Se voi tarkoittaa montaa eri asiaa. Mm. Sosiaaliset pelit ovat yleisiä työpaikoil...